Hátrányos helyzetű gyermekek kirándulásait támogathatta az Eger Lions Club

Az Eger Lions Club az Egri Borműhely borászatainak a támogatásával gyűjtött adományokat az Egri Bor Ünnepén; a gyűjtés célja egri és környékbeli hátrányos helyzetű és/vagy megváltozott képességű gyermekek részére kirándulások, táborok szervezése. Idén nyáron két kirándulás valósulhatott meg, melyeket még továbbiak fognak követni.

- Először tudtunk támogatni olyan kirándulást mely ottalvást is tartalmazott; 2022. júliusában az Egri Autista Alapítvány gondozottjai és dolgozói három napot tölthettek el a Balaton mellett, Zánkán. Köszönjük a Mókus Pagony dolgozóinak a segítségét!

- 2022. augusztusában az egri Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek kirándulhattak a mezőkövesdi Zsóry fürdőbe.

"Az alapítvány napközi otthonának ellátottai nevében ezúton köszönjük a balatoni nyaralás lehetőségét. A kiránduláson részt vett 22 fő, ebből 14 fő ellátott, 5 fő szülő és 3 fő alapítványi dolgozó. Úgy gondoljuk, hogy a rövid nyaralás életre szóló élményt jelentett mind az ellátottaknak, mind a kísérőiknek, s a csapatépítő hatása is nagyszerű volt. Köszönjük szépen!" - Flaskay Mihály, Egri Autista Alapítvány


"Mint érintett szülők, nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy a gyermekek néhány napot a Balaton mellett tölthetnek, úgy hogy néhányaknak az "ország tengere" eddig csak vágyálom lehetett, soha nem látták még. Ebben az útban én azt láttam, hogy itt elsősorban nem csak maga a Balaton volt a fontos - hanem az azt megelőző készülődés, az utazás élménye, az aktív együttlét. Kinn voltunk az indulásnál a állomáson, de ennyi csillogó, izgalomtól párás szemet már régen láttunk - ezek a gyerkőcök / fiatal felnőttek egymás szavába vágva mesélték, hogy micsoda élményben lesz majd részük. A hazaérkezéskor pedig szinte ugyanez fogadott minket, mindenki mesélt a tóról, a közös vacsorákról, az estébe nyúló programokól és egymásról - mert ezek az emberkék nagyon segítik és nagyon szeretik egymást. Ha valakiben kérdés merül fel, hogy érdemes-e támogatni Őket, akkor csak nézzen a szemükbe, beszéljen Velük - és a kérdés már nem is kérdés. :-)" - Hegyvári Zoltán



Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba