Több mint száz hátrányos helyzetű gyermek kirándulását valósíthatta meg az Eger Lions Club

Az Eger Lions Club által gyűjtött adományoknak köszönhetően több mint száz hátrányos helyzetű és/vagy megváltozott képességű gyermek és fiatal kirándulása válhatott valóra augusztusban! A kirándulásokat összesen 671.760 Ft-tal tudtuk támogatni, mely a 2020-as Egri Bikavér Ünnepen az Egri Borműhellyel és Eger Város Hegyközségével közösen, ill. a 2021-es Kaláka Fesztiválon megvalósult gyűjtéseink eredménye.

"Az úticélokat az intézmények maguk választották ki, és a gyermekekkel közösen alakíthatták ki a személyre szabott programokat. Nagy örömünkre szolgált négy ilyen fantasztikus munkát végző szervezet gondozottjainak és dolgozóinak kikapcsolódást szerezni, sokszor olyan élményekkel párosítva melyekhez egyébként nem lenne esélyük a gyermekeknek. Köszönjük minden adományozónknak és partnerünknek a támogatást! A projektet folytatjuk; standunk az idei Bikavér Ünnepen is megtalálható lesz!" - nyilatkozta Nagy Ádám, az Eger Lions Club elnöke.

 

Kedvezményezett intézmények:

Családok Átmeneti Otthona Eger

Egri Autista Alapítvány

Egri Cukorbetegek Egyesülete

Vakok és Gyengénlátó Integráló és Sportegyesülete Eger

 

"Egyesületünk számára ez a kirándulás nemcsak arra volt jó, hogy a vírus után újra együtt lehessünk és aktívan mozogjanak tagjaink, hanem hogy -látássérültekként - új élményeket, új kihívásokat tapasztalhassunk meg! A szórakozás mellett minden lehetőséget megragadunk, hogy a látássérültek integrációját elősegítsük, és megmutassuk, hogy egy kalandpark, egy bob-lesiklás, vagy a csodás panorámában való gyönyörködés - egy kis segítséggel - ugyanúgy élmény lehet egy látássérült számára! Ez most is teljes mértékben sikerült, sokszínű élmény és integráció egyszerre volt jelen a kiránduláson! Köszönjük az Eger Lions Clubnak a lehetőséget!" - nyilatkozta Dávid Dorottya, a VGYSE tagja.

 

Fényképek a kirándulásokról:







Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba